Onderhoud

Wat houdt onderhoud in? In feite een combinatie van een aantal factoren. Mobiliteit, Comfort en Veiligheid. Dat laatste wordt over het algemeen wel gedekt door de APK. Echter dient je auto ook periodiek voorzien te worden van verse olie, de benodigde filters en eventuele bougies, evenals gecontroleerd te worden op vloeistoffen en de werking van diverse componenten die bij de APK buiten beschouwing worden gelaten. Ook zijn je eigen wensen en opmerkingen welkom zodat de nodige inspectie of diagnose verricht kan worden, om je zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Grote beurt

Bij een grote beurt wordt je auto op ruim 78 belangrijke punten gecontroleerd en worden diverse onderdelen vervangen en/of gereinigd. Hieronder zie je een lijst van de werkzaamheden. Deze lijst wordt ook bijgehouden tijdens de beurt en van de nodige opmerkingen voorzien. Indien gewenst kunt je een kopie van deze lijst meekrijgen voor je eigen onderhoudshistorie.

Kleine beurt

Bij een kleine beurt wordt je auto op 30 punten gecontroleerd en wordt je olie wederom verwisseld. Aangezien een Grote beurt elke 2 jaar plaats vind, maar een oliewissel jaarlijks plaats dient te vinden is een Kleine beurt een ideale oplossing om overzicht te houden hoe je auto er bij staat.

Olie verversen

Indien je veel kilometers rijdt en er tussentijds nog olie verwisseld dient te worden, of om wat voor reden dan ook alleen de olie verwisseld wilt hebben, bieden wij dit ook als mogelijkheid aan. Let wel, hierbij wordt géén service interval gereset.

 

Wanneer je auto onderhoud nodig heeft is sterk afhankelijk van merk, model, het bouwjaar en het verreden aantal kilometers. Over het algemeen geldt een vuistregel dat auto’s ouder dan 2006 elke 15.000 km hun onderhoud nodig hebben (gemiddeld genomen tussen de 10.000 en de 20.000 km per jaar). Auto’s jonger dan 2006 zijn meestal voorzien van een automatische service meldingssysteem.